Отворени мејлови и телефонски линии

Влада: Пријавувајте непочитување на мерките за борба против коронавирусот

Владата и Инспекцискиот Совет апелираат до граѓаните да ги пријавуваат затекнатите неправилности и непочитување на владините мерки и препораки за спречување на ширењето на заразата од КОВИД- 19.

Како што стои во владиното соопштение, за поефикасно дејствување и одговор на прекршувањата инспекторатите отворија нови и-мејл адреси, а ставени се во функција и бесплатни телефонски линии.

Неправилностите и поплаките може да се пријавуваат на следните мејлови и броеви:
-Државан инспекторат за труд [email protected] 151 31
-Државен пазарен инспекторат [email protected] 191
-Државен санитарен и здравствен инспекторат [email protected] 0800 255 55
-Агенција за храна и ветеринарство  [email protected] 0800 3 2222
-Државен инспекторат за транспорт  [email protected]
-Агенција за лекови и медицински средства  [email protected]
Од Владата повикуваат на одговорност од сите граѓани и фирми и порачуваат дека брз исклучок, секој кој нема да се придржува до мерките на Владата ќе биде санкциониран.

 

Изминатата недела имаше бурен почеток со објавувањето на вториот сет мерки. Се изнаслушавме разно-разни коментари, предлози и видувања кои никако не би можело да се рече дека се засновани на прецизни анализи и предвидувања на надлежните институции во државата, со кои располагаме, НБРСМ и МФ.

повеќе

Наместо да седнат заедничи и оние од власта и оние од опозицијата и да се договорат околу стратегијата за борбата со најголемата опасност, тие мудруваат и кажуваат бајки.

повеќе

За жал во овие тешки времиња некои политичари се занимаваат и со вируски патриотизам: на корона не сме се обратиле мултилингвално.

повеќе