Вежба со шест американски оклопни возила, Петровска го покани Џафери да ја проследи

Oткако летово македонската војска се опреми со шест нови лесни оклопни транспортери од американско производство, денеска во штипската касарна беше изведена мала воена вежба во која главна улога ги имаа овие транспортери. Министерката за одбрана Славјанка Петровска го покани претседателот на Собранието Талат Џафери да ги види способностите на овие оклопни возила. Тој дојде во придружба со колеги од парламентот.

Оклопните возила имале и воздушна поддршка, а во соопштението кое по овој повод го испрати собраниската служба, се вели дека со првите шест нови лесни оклопни транспортери  значително е подобрена борбената готовност на Армијата.

Одлучната изборна победа на италијанската десница овозможува нејзиниот лидер да биде првата жена премиер во Италија и прва која тврди дека недвосмислено има постфашистичко потекло.

повеќе

Нов фронт за работа на градежните фирми на веќе изградените згради (и куќи) треба да биде топлинската изолација.

повеќе

Во Македонија не постои никаква забрана за конверзиона терапија, а лиценцираните психолози што може да се јават како спроведувачи или наведувачи на ваква „терапија“, за жал, не сносат никакви последици.

повеќе