Утре комеморација за Илинка Митрева во МНР

Утре (17 август 2022г.), во Министерството за надворешни работи ќе се одржи комеморација по повод смртта на поранешната министерка за надворешни работи, Илинка Митрева.

Настанот ќе се одвива во амфитеатарот на Министерството, со почеток во 10:00 часот.

Постои нужна потреба од прилагодување на студиските програми, соодветните силабуси и наставниот курикулум на реалната потреба на пазарот на труд во државата.

повеќе

Во текот на оваа и претходната година, инфлацијата ја задуши македонската економија. 

повеќе

Одлучната изборна победа на италијанската десница овозможува нејзиниот лидер да биде првата жена премиер во Италија и прва која тврди дека недвосмислено има постфашистичко потекло.

повеќе