Утре дигитален конгрес на СДСМ

Утре СДСМ ќе го одржи 25-от конгрес, коj за прв пат во земјава ќе биде дигитален, користејќи современи дигитални платформи и алатки. Првиот дигитален конгрес на СДСМ ќе се одржи преку платформата Зум (ZOOM), заради заштита на здравјето на граѓаните, делегатите, медиумските работници и со целосно почитување на мерките и препораките за зашитита од ковид -19.

Конгресот ќе го отвори и ќе го води претседателот на СДСМ, Зоран Заев. Конгресот ќе има отворен и работен дел со соодветен пренос во живо и можности за медиумите да преземат видео материјал со висока резолуција.

Медиумите ќе можат да го проследат отворениот дел од конгресот во живо, со обезбден превод на три јазици (македонски, албански и англиски јазик).

По завршување на конгресот Заев,ќе одржи прес-конференција на која ќе ги презентира одлуките донесени на конгресот.

Во САД и некои други земји, припадниците на загрозените расни и етнички малцинства имаат пократок животен век од просечниот, и поради тоа не се доволно застапени меѓу оние за кои најмногу се очекува дека ќе починат од ковид-19.

повеќе

Предвидувањата за тоа дека ќе дојде денот кога Бугарија ќе ги искористи пасошите кои Софија така лесно им ги даваше на македонските државјани почнуваат да се остваруваат.

повеќе

Реакцијата на семејството и блиските во однос на пандемијата е пресуден фактор кој влијае на емотивната состојба, размислувањата и однесувањето на младите.

повеќе