Украинци протестираа во Скопје против руската воена инвазија

Здружението на Украинци во Maкедонија „Лесја Украинка" денеска во Скопје одржа протест против руската воена агресија врз Украина. Протестот започна околу детското игралиште зад Универзалната сала и заврши пред Амбасадата на Руската Федерација.

Од Здружението истакнаа дека со протестот сакаат да потсетат на злосторствата извршени врз Украина и на одземените невини животи, вклучително и на децата. Целта беше и да се анимираат граѓаните на Македонија за судбината на Украина и нејзините граѓани и да изразат благодарност што државава ја осуди воената инвазија врз Украина.

Концептот е насочен кон креирање на оптимален даночен систем, кој ќе го поддржи економскиот раст, а со тоа и животниот стандард на нашите граѓани.

 

повеќе

Иако е важно да бараме решенија за нашата заедничка историја и да се обидеме да ги разликуваме фактите од пропагандата, зарем не е исто така важно да научиме да живееме заедно и покрај нашите различни и силно политизирани гледишта?

повеќе

Нашето општество е социјално неправедно, а социјалната неправда е, и ќе биде погубна.

повеќе