Трајанов: Партијата што ќе ја прифати уцената од ДУИ за Албанец-премиер треба да биде избришана

Претседателот на Демократскиот сојуз, Павле Трајанов, во емисијата „Само вистина“ на „Канал 5“ телевизија истакна дека барањето за премиер -Албанец е неприфатливо.

„Партијата што ќе прифати таква уцена мислам дека треба да се избрише од политичката сцена, но тоа нема да го направи ниту СДСМ, ниту ВМРО-ДПМНЕ. Без разлика дали е голем притисокот за да се направи влада, таква уцена од ДУИ нема да биде прифатена“, рече Трајанов во вечерашното гостување во „Само вистина“ на Канал 5.

Мислам дека Европа нема ни да дозволи полемика за македонскиот јазик затоа што тоа е строго научна работа. Освен нашите политичари-шупелки, никој друг не би посегнал по таа светост.

повеќе

Сега младите сакаат што е можно побрзо да ја напуштат својата земја. Тие веќе не се чувствуваат застапени и го изгубија чувството на припадност.

повеќе

Во либералните демократии веќе со години се продлабочува политичката поларизација, се намалува довербата во владеењето на правото и, институционално гледано, состојбата општо се распаѓа.

повеќе