Локални избори

ТМРО поднесе приговори на сите 675 избирачки места во Скопје

Овластените претставници на ТМРО вечерва до Општинските изборни комисии и градот Скопје, поднесоа приговори за сите 675 избирачки места на територија на градот Скопје , соопштија од ТМРО.

„ТМРО има сомнеж  во веродостојноста на изборните резултати со оглед на Електронскиот начин на испраќање податоци од Општинските изборни комисии до ДИК , неброењето на гласовите во изборачките кутии од страна општинските изборни комисии и сомнителниот пат на рачните записници до Општинската изборна комисија. Оттука сметаме дека заради утврдување на релевантниот број гласови и отфрлање на секаков изборен сомнеж, инсистираме на рачно и јавно броење во Скопје,кутија по кутија на гласачките ливчиња од кутиите- истакна Стефан Ристовски  овластен преставник на ТМРО во ДИК“, се вели во соопштението на ТМРО.

Ова повеќе не е „бегалска криза" ниту „криза за управување со бегалци". Сега веќе е хуманитарна криза по сите дефиниции.

повеќе

Али Ахмети на средбите со Тачи и Харадинај изразил уверување дека македонските Албанци се подготвени да имаат блиска соработка со Косово во насока на проширување на влијанието на албанскиот фактор.

повеќе

Сега треба лидерите во Скопје, Атина, Брисел, па дури и во Вашингтон да осигурат дека храброста што ја покажаа македонските граѓани нема да биде залудна.

повеќе