Тимоние: Претседателската трка да се одигра фер, да не се оспоруваат резултатите

Имате одлични тројца кандидати за претседател и државата треба да се гордее со нив. Трката мора да се одигра фер, во мирна, демократска атмосфера и никој да не ги оспорува изборните резултати, рече францускиот амбасадор Кристијан Тимоние.

Тоа ќе биде многу важно за одлуките во јуни, да може земјата да ја сврти новата страница од 27 април, за остварување на заедничките цели и интереси, влез во ЕУ и НАТО, изјави Тимоние на средбата со градоначалникот на Крива Паланка, Борјанчо Мицевски.

Тимоние синоќа беше во Општина Крива Паланка по повод 7. Франкофонска вечер.  

 

Македонските граѓани конечно го гледаат крајот на илузијата што им се продава од осамостопјувањето до денес.

повеќе

Министерот за финансии не треба да е кум, баџанак, шура, братучед или самиот тој, бидејќи треба да даде отпор на честите политички, но не и економски барања на членовите на владата.

повеќе

Зрелоста на еден народ е да препознае кога протестите за замена му ги продаваат како протести за промена. 

повеќе