Во интервју за Македонското радио

Tимоние: Да се почитува мислењето на Венециската комисија

Кога бараме мислење од некого тоа мислење треба да се земе предвид или парцијало или целосно. Сметаме дека телото Венециска комисија е доста почитувано и ја почитува целиот свет, изјави во интервју за Македонското радио, францускиот амбасадор во Македонија Кристијан Тимоние.

А кога сме во потрага по европски стандарди, вели амбасадорот, треба да почитуваме мислење на институција која е почитувана.

„Суштината на оваа комисија е да креира право и да се произведе консензус“, порача францускиот амбасадор.

 

Нашиот капацитет за справување со општи кризи е ограничен. Дали здравството е немоќно, или ние не можеме да се прилагодиме на промени?

повеќе

 За базата во Ново Село, Бугарија не добива ни долар за закупнина, а отворени се и бројни прашања за животната средина.

повеќе

Се поставува прашањето, дали треба да се жртвува слободата за сметка на жртвите кои се последица од вирусот, кој не можеме да го спречиме освен со строги санкции и мерки?

повеќе