Вечерва

Свеќи и протест пред домот на пратеникот Мукоски во Вевчани

Со свеќи во рака од движењето Македонија-Блокира, вечерва се собраа пред домот на пратеникот Крсто Мукоски во Вевчани. Тој е еден од пратениците кој е исклучен од ВМРО-ДПМНЕ затоа што гласаше за уставни измени.

„Имате шанса да се издвоите и издигнете над ова. Слушајте го гласот на народот. Немате мандат за смена на името на Република Македонија“, е пораката која беше испратена до Мукоски. 

Се слушнаа патриотски песни. „Едно име имаме", извикуваа граѓаните. Повикаа дека немаат намера да се повлечат и ќе се борат до крај. Вевчанци следеа што се случува пред домот на Мукоски.

Во сабота во 18 часот закажан е собир пред домовите на пратениците Сашо Василевски и Љубен Арнаудов.

За жал многумина, а особено оние што треба, не може да ја видат историската димензија на оваа посета на еден папа на нашата земја.

повеќе

Кога знаеме како функционира кризата на претставеност, можеме да спречиме повторување на историјата, кое можеби овој пат би имало и многу полоши последици по демократското општество.

повеќе

Деновиве Владата донесе одлука за формирање на ново министерство. А и така, по глава на жител, верувам, рекордери сме по министерства и министри. Оттука, размислував зошто да не предложам да се формира уште едно – за „спречување автоголови".

повеќе