За да му го врачи решението за затвор

Судскиот курир вечерва двапати не го нашол Груевски дома, ќе оди пак

Судскиот курир што треба на Никола Груевски да му го врачи решението за извршување на затворската казна вечерва двапати заѕвонил на вратата на експремиерот, но не го нашол дома.

Првиот пат вратата ја отворила сопругата Боркица и рекла дека Груевски е излезен, објави ТВ Алсат М и додаде дека курирот вечерва пак ќе се обиде да го врачи решението.

Веднаш штом ќе го добие, Никола Груевски ќе мора да се пријави на издржување на двегодишната затворска казна за случајот „Тенк“ на СЈО.

Во меѓувреме, пред капијата на затворот Шутка бившиот лидер на ВМРО-ДПМНЕ го чекаат голем број фоторепортери, сниматели и новинари.

За прв пат имаме постапки за амнестија кои не се водат по службена должност (ex officio), туку по приватна иницијатива на засегнатите странки (ex privata).

повеќе

Причината за загриженост не е дали ЕУ успева да создаде функционални и стабилни земји или не, туку тоа што ангажманот на ЕУ во регионот води кон губење на кредибилитетот на Унијата како меѓународен актер и кон неуспех на нејзината Заедничка надворешна и безбедносна политика.

повеќе

Зошто егзистирањето на Северна Македонија „во духот на Преспанскиот договор“ ќе значи фактичко постоење на една орвеловска држава?

повеќе