Случај „Труст“

Судијката ќе му суди на Кочан до крај на работното време

Два часа пауза даде судијката Лидија Трајковска-Зимбовска за Специјалното јавно обвинителство да може на одбраната да ѝ донесе по еден примерок од доказите за „Труст“ кои денеска ќе се презентираат во судница. 

СЈО најави дека има 80 страници докази кои се однесуваат на тендерската документација приложена на тендерот за јавна набавка врз основа на која е направена најповолната понуда, како и документи одземени од фирмата „Фиќо сервис“. Одбраната реагираше дека доказите се хаотични, не се нумерирани, и на тој начин нема да можат да се снајдат. На ова судијката возврати дека одбраната досега сигурно ги разгледала доказите, дека требало да се подготви за денешното рочиште, на кое и претходно им беше најавено дека ќе бидат презентирани. Бидејќи обвинителите од СЈО имаа само еден примерокод доказите во писмена форма, судијката даде пауза од два часа СЈО да обезбеди примерок за секој адвокат поединечно.

Судијката најави дека денес ќе го суди „Труст“ до крајот на работното време.

Во судницата денеска дојде и сведокот, управител на фирмата „Силекс неметали“ кој на минатото рочиште не одговараше на телефонските повици на СЈО.

К.Д.

 

На Водно навистина не му треба сега и жичарница нова да се гради.

повеќе

Неконтролираниот политички развој, кој создаде пет парламентарни партии на етничките Албанци, ја прави нестабилна политичката ситуација не само кај aлбанскиот блок, туку и на ниво на државата. 

повеќе

Програмата за реформа на управувањето со јавните финансии 2018-2021 се носи во екс-пост заробена држава каде тензиите помеѓу администрацијата, економските агенти, клиентите и општеството се големи.

повеќе