Столтенберг: Честитки, ова е важен придонес за стабилен и просперитетен регион

Генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг преку Твитер му испрати честитка на премиерот Зоран Заев за финалното гласање во Парламентот. 

„Му честитам на премиерот Зоран Заев за финалното гласање во Парламентот за Договорот од Преспа. 

НАТО силно ја поддржува целосната имплементација на Договорот, што е важен придонес за стабилен и просперитетен регион”, напиша Столтенберг на Твитер. 

 

Во дипломатијата како гранка од јавно политичкиот живот професионалните кадри треба да бидат повеќе застапени од политичките.

повеќе

Апелирам до лидерите на партиите да не им „помагаат" на кандидатите.

повеќе

Во ерата во која сите напредни земји во светот престануваат со употреба на фосилни горива, ние отвораме нови наоѓалишта, наоѓаме оправдување за исцрпување на необновливите ресурси и за активирање на најголемата глобална закана за морската биолошка разновидност.

повеќе