Предвремени парламентарни избори

Стојаноска: ВМРО-ДПМНЕ најавува обнова и во правосудството

Носителот на листата на ВМРО-ДПМНЕ во ИЕ6 Дафина Стојаноска денеска од Гостивар ги потсети граѓаните за правото и правдата кои беа ветени, а не оставрени, и како што рече, на хибридниот режим кој настапи во Република Македонија изминатите три години.

Стојаноска потенцираше дека ВМРО-ДПМНЕ во изборната програма има точно утврдени проекти и мерки преку кои ќе го врати на здрави нозе правосудниот систем во државата.

„Правосудниот систем ќе се темели врз демократија, на беспрекорна примена на владеењето на правото во државата, борба со корупцијата и неутрализирање на сите системски аномалии кои ги има во правосудството. Македонскиот народ мора да биде еднаков пред институциите и секој подеднакво да одговара пред законот за секое сторено дело. На граѓаните на Република Македонија мора да им се овозможи еднаквост и можност за системска поддршка на слободата и правата“, порача таа.

ВМР0-ДПМНЕ, додаде Стојановска, се обврзува дека наместо, како што рече, измами ќе донесе вистинска обнова, а, наместо криминал, корупција и рекет, ќе воспостави вистинска правда во Република Македонија.

Северна Македонија, исто така, мора да се придвижи кон енергетска независност, користејќи обновливи извори на енергија кои нема да му наштетат на кревкиот екосистем во оваа прекрасна земја.

повеќе

Турската влада има нови барања од социјалните медиуми и дигиталните платформи како што се Фејсбук (Facebook), Ватсап (Whatsapp), Инстаграм (Instagram) и Твитер (Twitter). 

повеќе

Баталете ги овие глупости со Бугарија, а Османи нека си фати патот до Брисел да земе обрасци за членство во ЕЕО и нека ги пополнат брзо.

повеќе