Сите земји имаат обврска да градат пријателство

Ставот на Макрон е внатрешен договор на Франција, но не треба да се откажуваме, порача Заев

Во врска со ставот на францускиот претседател Емануел Макрон, дека Северна Македонија и Албанија треба уште малку да се стрпат пред да добијат одобрение за почеток на преговори со ЕУ, премиерот Заран Заев рече дека не треба да се откажуваме од пријателите, а Франција е токму тоа.

„За отпорот од Франција, претседателот Макрон сними и видео за да го охрабри народот. Она што се случи е внатрешен договор на Франција, која е наш пријател, а не треба да се откажуваме од пријателите. Сите земји имаат обврска да градат пријателство, а помалите како нас уште повеќе. Во Брисел буквално молев, ги молев европските лидери да не ги гаснат европските ѕвездички и да бидат нашите херои. Сега останува ние дома да го блеснеме нашето сонце кое ќе блесне толку силно и ќе пренесе полна енергија до таму", рече Заев во врска со ставот на Франција.

Стариот систем е неодржлив затоа што вродува со богатење на поединци наместо на општеството и граѓаните.

повеќе

Секој може да биде менаџер во „добри денови", но најчесто менаџерската работа не е за „добрите денови" туку постојан баланс помеѓу проблемите и можностите за оптимизирано управување на компанијата.

повеќе

Нека се соберат во Дојран, нека се договорат и нека нѐ известат. Сите други пак нека се спремаат за вистински избори во постпандемискиот период.

повеќе