Спасовски на ФБ: Ги добивме одговорите од сите три институции, очекуваат датум за избори

Техничкиот премиер Оливер Спасовски на својот Фејсбук-профил денес објави дека стигнале одговори од трите институции – Комисијата за заразни болести, Државната изборна комисија и ОБСЕ/ОДИХР, од каде што информираат дека очекуваат датум за избори за да започнат подготовки за целиот процес.

„Комисијата за заразни болести даде извештај, стручно мислење, протокол за тоа како и на кој начин може да се одржуваат изборите, какви би биле тенденциите во однос на развојот на болеста. Државната изборна комисија информираше за роковите кои што се потребни за спроведување на изборните дејствија. Во писмото од ОБСЕ/ОДИХР нè информираат дека очекуваат датум за избори и на основа на датумот да ги започнат сите подготовки за испраќањето на мисијата за набљудување на изборите“, објави денеска Спасовски на својот Фејсбук профил.

Кога може оние кои пукаа по нас, оние кои ги убија Аце, Коки и Оливер да бидат на слобода, зошто не би бил помилуван и ти?

повеќе

Го регистрираме името Јунајтед Маседонианс и тогаја сетне почнаме да прајме отворени Илинденцки пикници – македонцки илинденцки, не со Богарите. Сами ние Македонци и народо трна.

повеќе

Она она што го нудат медиумите во времето на ковид-19 покажа колку тие не се подготвени за да известуваат во време на криза, а кризите ги има сè почесто.

повеќе