Интервју за ТВ21

Спасовски: Членови на ВМРО-ДПМНЕ пријавуваат закани, кривични пријави и за факултетите кои издавале фалсификувани дипломи

Оливер Спасовски, министерот за внатрешни работи за ТВ 21 прашан дали до сега некој од пратениците пријавил закани околу донесувањето на предлогот од Владата за уставните измени, вели дека ниту еден пратеник нема пријавено какво било кршење на законот. Но, има пријави од раководни лица во опозициската партија ВМРО-ДПМНЕ, и членови од истата партија, рече Спасовски.

Тој рече и дека опозициската партија се бара амнестија за бившото раководство на опозицијата.

Министерот Спасовски исто така изјави дека околу 40 лица вработени во МВР работеле со фалсификувани дипломи. Овие лице стигнале и до значајна функција во МВР, но по откривањето добиле отказни решенија и добиле со кривични пријави. А кривични пријави биле поднесени и до факултетите кои ги издале тие дипломи, рече Спасовски.

Новинарите на хрватски ТРИС се приклучија во патувачкиот новинарски карван до земјата без име.

повеќе

Лидерството на опозициската ВМРО-ДПМНЕ мора да излезе јавно, на прес конференција, заедно со сите пратеници, и да објават прекин на секакво понатамошно учество во дискусија на собраниската седница.

повеќе

Според Агенцијата за вработување, најмногу невработени има меѓу дипломираните правници, економисти, професори по одделенска настава на македонски и албански јазик и социјални работници. 

повеќе