БЕСА обвинува

Советник на ДУИ физички нападнал советник на БЕСА

Денеска на седницата на советот на општина Охрид дошло до физичка пресметка помеѓу советниците Нефи Усеини, од ДУИ и Џемал Мена, од БЕСА.

Поради овој инцидент реагираа од партијата БЕСА.

„На многу срамно и екстремно ниско ниво, советникот од БЕСА во општина Охрид, Џемал Мена, е физички нападнат од советник на ДУИ. Движењето БЕСА остро го осудува нападот врз нашиот советник, кој се бори и ги брани правата на охридските Албанци, а беше нападнат токму за време на седницата на општинскиот совет на Охрид”. Стравот и паниката во ДУИ јасно се гледаат како криминолошките акции се приближуваат до крај. Денес, по апсењето на државниот секретар од редовите на ДУИ и објавувањето на бомбите за водачите на оваа партија, во последните денови, таа ја изгуби ориентацијата, гледајќи колку е криминализиран и корумпиран овој политички субјект. Случајот за кој станува збор е пријавен во полицијата и сите странски амбасади ќе бидат известени. Очекуваме дека ова ќе  добие вистински епилог. Исто така, Движењето БЕСА ги повикува сите надлежни органи сериозно да го осудат нападот врз  партискиот функционер и претставник на граѓаните на Охрид”, велат од БЕСА.

Доколку нешто радикално не се промени, не можеме да очекуваме дека нашата економија брзо ќе се нормализира и ќе излезе од сегашната криза.

повеќе

Како да разликуваш дали „Македонец” означува етничка припадност или државјанство? Според потребата на моментот!

повеќе