Oд прес-конференцијата во Владата

Сопствениците на „Беса транс“ се достапни, се разговара со нив, вели Спасовски

На прашањето каде се сопствениците на „Беса транс“, компанијата чиј автобус изгоре во трагична автобуска несреќа во Бугарија, министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски изјави дека тие се достапни и дека со нив се раговара, но не одговори каде се.

Сопствениците на „Беса транс“ се достапни, со нив се разговара, секако врз основа на наредби од обвинителството. Ќе се постапува онака како што налага законот и нема да има отстапки, наглси министерот.

Спасовски не одговори на прашањето дали и колку лица досега се приведени.

Во однос на тоа што покажува увидот во компјутерите на компанијата, минисгтерот рече дека се прибираат податоци и од компјутерите, но дека тие информации што досега се собрани, не може да се споделат со јавноста, туку дека се тоа податоци за Обвинителството..

Македонскиот народ мора да ја заштити автокефалноста на својата Македонска православна црква - Охридска архиепископија, како еден од носечките елементи на неговиот идентитет, од сите загрозувања од Фанар, од СПЦ и другите меѓународни црковни и други чинители. Време е за нов Македонски црковно-народен собир, како во 1945 година.

повеќе

Сите политичари и безмалку сите новинари во Македонија, се со став дека нема или поточно не е можен план Б во преговарањето за влез во ЕУ со Бугарија.

повеќе

(Насловот е на турски со причина, во превод, „писмо или револвер“.)

повеќе