Солза Грчева, на нејзино барање, се сретна со претседателот Пендаровски

Претседателката на Глас за Македонија, Солза Грчева, денеска на нејзино барање, се сретнала со претседателот Стево Пендаровски и му ги пренела ставовите на нејзината партија во врска со изборниот систем, финансирањето на политичките партии, и медиумското претставување на политичките партии во изборниот период.

Пендаровски, како што соопштија од неговиот Кабинет, го повторил својот став дека дава поддршка на иницијативата на неколку политички партии, доставени во изминатиот период до Кабинетот на Претседателот, за изборниот модел преку измена на изборниот законик.

„Претседателот Пендаровски смета дека демократскиот развој, еднаквоста, владеењето на правото, и правото на фер и слободни избори, се важен фактор за европските интеграции на државата, а во функција на просперитетот на Република Северна Македонија”, се вели во соопштението.

 

Вчера оправдано доминираше веста дека „Макрон ќе поддржи преговори за Македонија и Албанија ако ЕК препорача во март“.

повеќе

Албанија мора отворено да каже, дека обидите на Софија за асимилација на Македонците во Албанија како Бугари не се добрососедство, туку отворен напад.

повеќе

Перењето пари преку трансакции со недвижнини ги интегрира црните фондови во економијата, притоа обезбедувајќи сигурна инвестиција.

повеќе