Локални избори

Со зурли и тапани БЕСА слави во Тетово

Партијата БЕСА, чиј лидер Билал Касами е кандидат за градоначалник на Општина Тетово, вечерва почна да слави во градот. Собрани се голем број поддржувачи на партијата, а атмосферата се „загрева" со огномет, зурли и тапани. „Многу е тесно водството, но водиме", изјави Билал Касами во Тетово.

На прес-конференцијата, лидерот на ДУИ, Али Ахмети, објави дека тие имаат „значително водство" во општината. Нивен кандидат е актуелната градоначалничка Теута Арифи.

Видео: 360 Степени 

Јазикот е многу повеќе од структура на една реченица или граматика, јазикот е нашата историја, нашите обичаи и нашето наследство...

повеќе

Овој отпад, освен тоа што ја загадува животната средина, исто така предизвикува дефекти во машините, ги оштетува контејнерите и го спречува транспортот на друг отпад.

повеќе

Нема простор за двоумење и губење време, затоа Македонија и Бугарија треба да соработуваат што е можно поскоро за да најдат јасен јазик за разбирање, во процес кој би бил следен од ЕУ, Вашингтон и ОН.

повеќе