„Службен весник“ за време на вонредната состојба ќе излегува само во електронска форма

Издавањето на службеното гласило „Службен весник на Република Северна Македонија“ за време на вонредната состојба ќе се врши само во електронска форма.

„Согласно Уредбата со законска сила за примена на Законот за објавување на законите и другите прописи и акти во ‘Службен весник на Република Македонија‘ за време на вонредна состојба, издавањето на службеното гласило ‘Службен весник на Република Северна Македонија‘ и објавувањето на законите и другите прописи и акти во ‘Службен весник на Република Северна Македонија‘ за време на траењето на вонредната состојба ќе се врши само во електронска форма“, се наведува во соопштението објавено на веб страницата на ЈП „Службен весник“.
Од таа причина, како што се додава, на сите активни претплатници кои службеното гласило го добиваат во печатена форма, ќе им се овозможи непречен пристап до изданието во електронска форма, како и пристап преку мобилната апликација за што е потребно во најкраток можен рок да ги достават следниве податоци кои треба да бидат во согласност со бројот на претплати на печатеното издание: назив на фирма, име и презиме на корисникот, и-меил адреса.

Од ЈП Службен весник на Република Северна Македонија ги информираат претплатниците податоците да ги пратат на е-маил pretplata@slvesnik.com.mk

Телефон за контакт: Централа – 02-55-12-400,  Служба за претплата – 02-5512421; 02-5512422; 02-5512426; 02-5512427.  

 

Време е за коренити промени на економскиот систем во Хрватска.

повеќе

Јавното здравје и економијата одат заедно и во време на пандемија, па затоа најдобриот начин да ѝ се помогне на економијата во оваа криза е ако се воведат адекватни рестрикции за пандемијата да се стави под контрола.

повеќе

Стопанската комора на Македонија со донесувањето на 4-тиот сет на мерки гледа остварување на ветеното дека Владата на РСМ и во услови на здравствено- економска криза ќе стои зад компаниите.

повеќе