Силјановска за неколку часа ги собра потребните 10 илјади потписи

Професорката Гордана Силјановска Давкова за неколку часа ги собра потребните 10 илјади потписи, од граѓани за кандидатурата на претстојните претседателски избори.

Таа преку својот Фејсбук профил изрази благодарност до граѓаните за дадената поддршка. 

„Туку што дознав дека за многу гусо време, за рекордни неколку часа се собрани потребните 10 илјади потиси. Со тоа јас официјално ќе станам кандидат за претседател на Република Македонија. Немам зборови со кои би ја изразила благодарноста. За мене ова е како во рациновата песна, „силно светнал ден“. Ова е денот кога ја започуваме битката за право и правда во РМ, од срце ви благодарам“, вели Силјановска.

Апелирам до лидерите на партиите да не им „помагаат" на кандидатите.

повеќе

Во ерата во која сите напредни земји во светот престануваат со употреба на фосилни горива, ние отвораме нови наоѓалишта, наоѓаме оправдување за исцрпување на необновливите ресурси и за активирање на најголемата глобална закана за морската биолошка разновидност.

повеќе

За жал многумина, а особено оние што треба, не може да ја видат историската димензија на оваа посета на еден папа на нашата земја.

повеќе