Претседателски избори април 2019

Сиљановска во штабот на Пендаровски

Гордана Сиљановска-Давкова денеска влезе во канцелариите на изборниот штаб на Стево Пендаровски во центарот на Скопје. Таа на Твитер објави дека со присутните разговарале за фер и демократски изборен процес и избори без нерегуларности.

Сиљановска потсети дека  шефот на изборниот штаб на Пендаровски во Скопје, Ѓорги Галетановски не ја пречекал. „Мило ми е што Сиљановска била во промотивниот штаб на Пендаровски“, одговорил Галетановски на Фејсбук.

„Ама еве втор пат да ве потсетам дека јас не сум шеф на штаб на претседателот и сум на работа секој ден од 8 до 16 часот во скопската зоолошка. Ви се извинив за коментарот, а таму сигурно била младината и ве пречекале пријатно и ферски како што ни доликува. Во недела губиш катастрофално. Убав ден“, напиша Галетановски.

Пред неколку дена, ВМРО-ДПМНЕ побара Галетановски да биде отстранет од Изборниот штаб на Пендаровски, за навреди на Сиљановска преку социјалните мрежи.

 

„Сметам на вас“. Со овие зборови, претседателот Макрон апелираше до граѓаните на Северна Македонија да гласаат за Преспанскиот договор на референдумот на 30 септември 2018.

повеќе

Сѐ додека Македонија ја претставуваат „политички најподобните" ќе тонеме длабоко и уште повеќе ќе се раслојуваме.

повеќе

По определувањето на мерката ефективен притвор, притворениот раководен функционер не може да издава полноважни правни акти, меѓу другото, и поради фактот што го нема службениот печат.

повеќе