Сиљановска ги повика незадоволните симпатизери и членови на СДСМ да гласаат за неа

Ќе разговарам со сите поддржувачи на идејата за бојкот на претседателските избори и ќе им објаснам дека треба да излезт на гласање и да ѝ дадат поддршка во вториот круг од претседателските избори на 5 мај, изјави Гордана Сиљановска Давкова за ТВ Сител.

„Јас мислам дека ќе има цензус иако се разбира дека дел од граѓаните не сакат ни да помислат да излезат на гласање поради името. Тоа се оние од бојкотирам, а кон нив се приклучи и дијаспората. Но, јас имам намера отворено да разговарам со приврзаниците на бојкотирам, да им објаснам дека нема цел неколкукратното бојкотирање, дека проблемот со името на легален начин се решава внатре во институциите и ќе ги повикам да гласаат на изборите“, рече Сиљановска.

Таа ги повика и сите револтирани и разочарани граѓани од Владата на СДСМ и Заев.

„Ќе ги повикам и повторно и разочараните од СДСМ, оние од шарената револуција кои можеби не се за ВМРО-ДПМНЕ ама ова се претседателски избори, јас сум Гордана Сиљановска-Давкова и немам зад себе никаков политички багаж и мислам дека можам да бидам новина во политичкиот живот“.

Во изминатите 24 години откако Македонија и САД воспоставија официјални дипломатски односи, македонско-американските трговски врски растат бавно, но сигурно.

повеќе

Оваа појава почнува да претставува сериозна закана за учениците, но и грижа за родителите и наставниците.

повеќе

Пробацијата претставува клучна новина во реформата на нашиот пенитенцијарен и казненоправен систем и приоритетна цел на владината политика.

повеќе