Сигурен сум дека имаме владино мнозинство, вели Ковачевски

Сигурен сум дека имаме владино мнозинство, рече вечерва премиерот Димитар Ковачевски.

Одговорајќи на новинарско прашање на вонредната прес-конференција, тој истакна дека не може да ги коментира внатрешните случувања во ДУИ.

Во однос, пак на именувањата на директори што ги прави Градот Скопје, Ковачевски нема, како што напомена, никакво учество.

„Сигурен сум дека имаме владино мнозинство. Не можам да коментирам внатрепартиски случувања во ДУИ, а во однос на именувања што ги прави Градот Скопје, јас немам никакво учество, рече премиерот. 

„Ќе дојде ден, кога пазарите отворени за трговија и размена на идеи, ќе бидат единствените борбени полиња“ - Виктор Иго

повеќе

Трагично е што воопшто треба да се бориме за зачувување на институција која отсекогаш била стожер на културниот живот во Македонија.

повеќе

Македонија нема рециклирачки капацитет за пластичната амбалажа, а со увозот на ѓубре како гориво во индустријата, станува и неофицијална депонија на ЕУ.

повеќе