Јоргос Пападакис

„Штета еден толку лош договор да поттикне толку историски работи во грчкиот парламент деновиве“

„Штета еден толку лош договор да биде причина да слушнеме толку историски работи во грчкиот парламент овие денови“, кратко ни искоментира Јоргос Пападакис откако Парламентот на Грција денеска го ратификува Преспанскиот договор со 153 гласа „за“.

(Текстот е одговор на колумната „Сите нации се модерни конструкти" од д-р Љубица Спасковска објавена на МКД.мк, 1 август)

повеќе

На мојот пријател, овчарот Митко му реков: „Дојде време ти, јас, сите граѓани на Македонија да си го вратиме суверенитетот на оваа наша држава".

повеќе

Неопходно е да се допрецизира законот со што би се овозможило одреден дел од финансиски средства да се пренасочат кон делот на општествена одговорност на приредувачите на игри на среќа со цел подобрување на спортската инфраструктура.

повеќе