Шекеринска: Секогаш ќе стоиме зад универзалните вредности

Денес граѓаните на Северна Македонија ќе им се придружат на над милијарда луѓе кои стојат заедно за светскиот мир и просперитет и нема зборови за да го искажеме нашето чувство за достигнување и радост, истакнува министерката за одбрана Радмила Шекеринска во нејзиното обраќање, кое беше прочитано на кревањето на државното знаме на Република Северна Македонија во командата на НАТО за трансформации во Норфолк во САД.

„Ова историско достигнување е резултат на тешки одлуки и години посветеност и реформи кои би биле невозможни без целосната поддршка од нашите граѓани. Ви благодарам на сите вас кои ја поддржавте Северна Македонија во овој процес и не дозволивте да ја изгубиме вербата до конечниот исход“, истакна Шекеринска во поздравното обраќање.

Шекеринска, како што соопштија од Министерството за одбрана, рече дека оваа генерација се избори да ја постави нашата земја на картата на демократските и напредни земји и дека битката за зачленувањето во Алијансата, која започна пред 27 години, ги обедини сите граѓани.

Министерката во поздравното обраќање увери дека секогаш ќе стои зад универзалните вредности заедно со Република Северна Македонија. 

Западен Балкан оди во насока на целосна контрола на државните институции во служба на политичките елити. Не е чудо што граѓаните имаат ниска доверба во овие институции.

повеќе

Граѓаните се преморени од бескрајните, приказни на предавници и патриоти, тирански платформи, договори со Грција, Бугарија, рекети, пописи, тендери,

повеќе

Критичкото малцинство, на 2020 година не гледа само како на година која ја донесе вирусната пандемија, туку и како на година која донесе и еден друг вид на пандемија, онаа на КОВИД-авторитаризмот.

повеќе