Шекеринска на состанокот на Северноатлантскиот совет на НАТО во Брисел

Министерката за одбрана, Радмила Шекеринска од денеска во Брисел, во седиштето на НАТО учествува на дводневниот состанокот на Северноатлантскиот совет, на ниво министри за одбрана.

Како што соопшти Министерството за одбрана, ова е второ учество на Шекеринска на министерски состанок во овој формат, со што Северна Македонија стана и активен учесник во функционирањето на Алијансата.

Во Брисел, Шекеринска ќе има билатерални средби со министрите за одбрана на Шпанија, Холандија, Италија, Норвешка и Полска, а по дводневниот министерски состанок ќе учествува на Бриселскиот форум организиран од Германскиот маршалов фонд, каде ќе се обрати на панелот посветен на иновациите и новиот пристап кон безбедноста.

Зрелоста на еден народ е да препознае кога протестите за замена му ги продаваат како протести за промена. 

повеќе

Толку убава, чиста земја, богата со шуми, планини и природни ресурси ја претворивме во Мордор.

повеќе

Сè повеќе се зборува за диверзификација на приходите, наместо фаворизирање само еден извор на финансирање.

повеќе