Шекеринска ќе ги посети припадниците на АРМ на јужната граница

Министерката за одбрана Радмила Шекеринска денеска ќе ја посети караулата Богородица во близина на Гевгелија каде престојуваат припадниците на Армијата на Република Македонија распоредени на јужната граница.

Припадниците на АРМ се распоредени на јужната граница на Република Македонија од 2015 година, како мерка за зајакнато обезбедување на границата поради мигрантската криза, во помош и поддршка на Министерството за внатрешни работи и Граничната полиција. 

За жал многумина, а особено оние што треба, не може да ја видат историската димензија на оваа посета на еден папа на нашата земја.

повеќе

Кога знаеме како функционира кризата на претставеност, можеме да спречиме повторување на историјата, кое можеби овој пат би имало и многу полоши последици по демократското општество.

повеќе

Деновиве Владата донесе одлука за формирање на ново министерство. А и така, по глава на жител, верувам, рекордери сме по министерства и министри. Оттука, размислував зошто да не предложам да се формира уште едно – за „спречување автоголови".

повеќе