„Не доликува на земја членка на НАТО“

Шекеринска: Каракачанов ги злоупотреби бугарските инженерци

Министерот за одбрана на Бугарија Каракачанов ги злоупотреби во политички контекст бугарските инженерци, истакна денеска министерката за одбрана Радмила Шекеринска во однос на изјавата на Каракачанов дека би можел да испрати инженерски полк за демонтирање споменици во земјава на кои пишува „бугарски фашистички окупатори“.

„Еве денеска ги гледаме македонските инженерци, бугарските инженерци колегата Каракачанов ги кажа, и според мене, ги кажа и ги злоупотреби во еден политички контекст кој не доликува на држави членки на НАТО“, рече Шекеринска на Криволак од каде со инженерците на Армијата беше на увид на патот кој се трасираше од Штип до Армискиот полигон.

Министерката прашана дали се видела со Карачанов после неговата изјава, рече дека министерот за одбрана на Бугарија не бил присутен на последениот состанок на министри за одбрана на НАТО.

 

Реакцијата на семејството и блиските во однос на пандемијата е пресуден фактор кој влијае на емотивната состојба, размислувањата и однесувањето на младите.

повеќе

Можеби по нас ќе дојдат некои нови клинци што прегрнати ќе го слушаат мртвиот Џоле и ќе го разберат подобро отколку што го разбравме ние на кои со години жив на глуви уши ни пееше за љубовта.

повеќе

За државата Македонија, Македонците се посебен народ со повеќевековна традиција, кои зборуваат, творат, се радуваат и тагуваат на македонски јазик, веќе со векови, во и надвор од територијата на нашата држава.

повеќе