„Сега е време“, коалицијата Алијанса за Албанците и Алтернатива ја почнаa изборната кампања

Коалицијата Алијанса за Албанците и Алтернатива од денеска ја започна својата политичка кампања за предвремените парламентарни избори со мотото „Сега е време“.

„Дојдено е времето за демократија и кај Албанците.

Сега е време за промена кај Албанците!

Сега е време за еднакви права!

Сега е време за еднакви инвестиции!

Сега е време за правда која не ги бира граѓаните според етничка, политичка и верска припадност!

Сега е време за квалитетно образование!

Сега е време за квалитетно здравје!

Сега е време за држава за сите!“, пишува во соопштението од Коалицијата во кое ја најавија кампањата.

Во либералните демократии веќе со години се продлабочува политичката поларизација, се намалува довербата во владеењето на правото и, институционално гледано, состојбата општо се распаѓа.

повеќе

Како по ѓаволите успеаја политичарите да го претворат токму Гоце Делчев во повод за поделби и омраза?

повеќе

Независна Македонија не може да се пофали со успешно менаџирање на етничките прашања, а првите „грешки“ се прават во првите денови од независноста.

повеќе