Реакција на најавениот протест на ВМРО-ДПМНЕ со автомобили

СДСМ: Возилата на „М“ паркирајте ги овде

Ги советуваме приврзаниците на Мицкоски, луксузните автомобили, тие на „М" да ги остават овде, а потоа кон Штип да продолжат со стари автомобили, како што правеше криминалецот во бегство, Груевски со мерцедесот од 600.000 евра кој го менуваше пред да влезе во некое населено место, изјави на отворен простор Стефан Васев од СДСМ, а зад него беше поставена пишаната порака до ВМРО-ДПМНЕ. 

Денеска безидејниот Мицкоски повторно ќе организира таканаречени протести кои се со единствена цел – спас на неговата фотелја во белиот дворец, дефилето со луксузни автомобили за одбрана на криминалот на ВМРО-ДПМНЕ денеска ќе заврши во Штип, изјави од влезот на овој град Стефан Васев од СДСМ.

„Поучени од претходните вакви таканаречени протести со автомобили, ги советуваме приврзаниците на Мицкоски, луксузните автомобили, тие на „М" да ги остават овде, а потоа кон Штип да продолжат со стари автомобили.Токму така правеше нивниот ментор, криминалецот во бегство, Никола Груевски со мерцедесот од 600.000 евра кој го менуваше пред да влезе во некое населено место", изјави Васев.

Тој коментира дека во време на нов бран на коронавирусот, Мицкоски продолжува да се однесува незрело и да биде закана по јавното здравје со организирање на протести на кои не се почитуваат мерките за заштита, а пратениците од неговата партија во Собранието да ги опструираат измените на Законот за заштита на населението од заразни болести.

Во САД и некои други земји, припадниците на загрозените расни и етнички малцинства имаат пократок животен век од просечниот, и поради тоа не се доволно застапени меѓу оние за кои најмногу се очекува дека ќе починат од ковид-19.

повеќе

Предвидувањата за тоа дека ќе дојде денот кога Бугарија ќе ги искористи пасошите кои Софија така лесно им ги даваше на македонските државјани почнуваат да се остваруваат.

повеќе

Реакцијата на семејството и блиските во однос на пандемијата е пресуден фактор кој влијае на емотивната состојба, размислувањата и однесувањето на младите.

повеќе