СДСМ: Силјановска му се поклони на груевизмот, ја чека пораз на избори

Се потврди она што јавноста веќе добро го знае, дека изборот на кандидатката на Мицкоски е обична фарса, тој самиот ја избра, велат од СДСМ.

„Соочен со изгубената поддршка од граѓаните но и внатре од своите сопартијци и пратеничката група Мицкоски ги принудува членовите на ВМРО-ДПМНЕ да собираат потписи. Бидејќи очигледно немаат доверба ниту во сопствените членови Мицкоски и Силјановска бараат од нив да потврдат дека се попишале со т.н. селфи. Тоа е вообичаениот начин на ВМРО-ДПМНЕ и Никола Груевски за идентификација, односно лоцирање на оние членови кои постапуваат спротивно на наредбата на партискиот шеф. Толку од професорката од Правниот факултет и наводната борба за владеење на правото. Силјановкска му се поклони на груевизмот и на дело започна да го применува меѓу членовите на ВМРО-ДПМНЕ“, истакнуваат од СДСМ.

Според СДСМ Силјановска и Мицкоски бадијала ги принудуваат членовите на ВМРО-ДПМНЕ, бидејќи нив ги чека пораз на претседателските избори.

За жал многумина, а особено оние што треба, не може да ја видат историската димензија на оваа посета на еден папа на нашата земја.

повеќе

Кога знаеме како функционира кризата на претставеност, можеме да спречиме повторување на историјата, кое можеби овој пат би имало и многу полоши последици по демократското општество.

повеќе

Деновиве Владата донесе одлука за формирање на ново министерство. А и така, по глава на жител, верувам, рекордери сме по министерства и министри. Оттука, размислував зошто да не предложам да се формира уште едно – за „спречување автоголови".

повеќе