СДСМ предлага намалување на патните трошоци на пратениците

Пратеничката група на СДСМ предлага намалување на патните трошоци на пратениците, информираше координаторот на пратеничката група Томислав Тунтев на денешниот брифинг со новинарите. 

Предлог-законот на СДСМ предвидува надоместокот, односно висината на сумата за патни трошоци да изнесува максимум 20 отсто од цената на горивата. Со законските измени, како што рече Тунтев, се предлага и начин како да се запре злоупотребата.

„СДСМ предлага патарини да се плаќаат само со личните кредитни картички и како доказ покрај фискалната сметка да се достави и потврдата дека е платено со картичката. Времето на таа и на фискалната сметка ќе се поклопува и нема да може да се прават злоупотреби“, рече Тунтев.

По овие измени, СДСМ предлага потоа да се смени и предлог одлуката во Собранието со која патните трошоци ќе ги одредат на 15 отсто.

Шарената револуција ја создадоа граѓаните, но некои ја искористија за лични интереси со што директно ги навредија сите чесни и искрени учесници на протестите.

повеќе

На многумина во НАТО им е преку глава грчкото безумие со блокадите на нашата земја заради нејзиното уставно име!

повеќе

Ограничувањето на слободата на медиумите и политичкото несогласување во Турција се причина за голема загриженост за многумина, и тоа оправдано.

повеќе