СДСМ назначи 30 претседатели на општински организации

Претседателот на СДСМ Зоран Заев согласно неговите овластувања назначил претседатели на 30 општински организации на СДСМ, откако на крајот на мај беа разрешени првите луѓе на 78 партиски организации.

Како што соопшти портпаролот на партијата, Костадин Костадинов на прес конференцијата, половина од назначените се нови.

Засега претседатели се назначени во:

 1. Струга – Соња Стојкоска
 2. Штип – Александар Кангалов
 3. Ѓорче Петров – Александар Гиновски
 4. Карпош – Марија Ѓоргиевска
 5. Крива Паланка – Михаил Дејановски
 6. Росоман – Ленче Стојанова
 7. Свети Николе – Елизабета Јованчева
 8. Кочани – Гоце Серафимов
 9. Лозово – Антонио Ангелковиќ
 10. Виница – Тони Велков
 11. Пехчево – Славчо Пандурски
 12. Брвеница – Даниел Антовски
 13. Кратово – Горан Ковачевски
 14. Шуто Оризари – Ферат Асан
 15. Ново Село – Живко Георгиевски
 16. Чашка – Горан Стојановски
 17. Берово – Јован Матеничарски
 18. Делчево – Влатко Величковски
 19. Крушево – Трајче Калески
 20. Ресен – Атанас Табаковски
 21. Теарце – Лазар Ѓоргиевски
 22. Куманово – Мартин Костовски
 23. Ранковце – Христина Младеновска
 24. Центар – Горан Герасимовски
 25. Чучер Сандево – Ацо Ушковски
 26. Богданци – Никола Страторов
 27. Конче – Благој Илиев
 28. Радовиш – Коле Чаракчиев
 29. Дебар – Азем Фејзоски
 30. Охрид – Лазе Таневски

Најголемиот предизвик на секоја земја е развојот и одржувањето на здрава популација.

повеќе

Албанија и Северна Македонија уште ќе чекаат, една година откако блокот рече дека имаат шанси за разговори за членство, вели Политико.

повеќе

Ништо не ме научи повеќе за моите родители, а и за мене, од храната што тие ја обожаваа откако избегаа од Босна.

повеќе