СДСМ: Мицкоски повторно по којзнае кој пат не успеа да го одбрани криминалот

Расте нервозата во белиот дворец откако Христијан Мицкоски повторно, по којзнае кој пат не успеа да го одбрани криминалот. Ниеден обид на ВМРО-ДПМНЕ за извртување на вистината не може да го сокрие фактот дека токму Мицкоски се обиде да саботира сложена полициска акција преку јавно објавување на информации, истакнуваат од СДСМ.

„Како што објави и самото Министерство за внатрешни работи, истрагата за пасошите се води подолг период бидејќи се преземаат дејствија кои имаат и меѓународни импликации.

Заради лични интереси Мицкоски се обиде да загрози полициска акција и соработка на нашата полиција со стратешките партнери.

Мотивите и целите за ваквите постапки треба да ги даде независна и професионална истрага пред надлежните инситуции.

ВМРО-ДПМНЕ е симбол за фалсификувани патни исправи, Мицкоски е симбол за бранител на криминалот и тоа е докажано многу пати досега.

Токму заради таквото однесување Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ шест пати се казнувани од граѓаните на избори и токму заради таквоот однесување уште долго ќе останат во опозиција.

Затоа што освен одбрана на криминал и ширење лажни вести ништо друго не знаат и не можат да понудат“, велат од СДСМ.

Кусокот во глобалното производство на вакцини против КОВИД-19 може да се надомести доколку на производителите ширум светот им се даде пристап до потребната технологија и знаење. 

повеќе

Европа е решена да се ослободи од меката моќ на Москва (енергенсите), а и на дипломатско поле сака да и стави до знаење дека и за неа ќе има „црвени линии“. 

повеќе

Незабележливите разлики во нашето однесување кои се дел од психолошката манипулација на социјалните мрежи се предизвикани од надзорниот капитализам и ја нарушуваат демократската култура и личната автономија.

повеќе