СДСМ: Мицкоски, Груевски, Бачев и Иванов работеа против граѓаните

Засекогаш ќе остане запаметено: Мицкоски, Груевски, Бачев и Иванов работеа против граѓаните и против ЕУ и НАТО, но не успеаја, велат од СДСМ.

„Победи вистинскиот патриотизам наспроти служењето за туѓи антизападни интереси. Граѓаните се горди на сите пратеници кои го поддржаа членството во НАТО и ЕУ со заштитен и загарантиран македонски идентитет. Кога ќе има избори не зависи од Мицкоски, туку од приоритетите на граѓаните и државата. А портпаролот на Бачев, Христијан Мицкоски, може да се спрема само за нов пораз на кои било избори“, изјавуваат од СДСМ.

Според нив ВМРО-ДПМНЕ и кандидатот на Мицкоски и Груевски ќе се соочат со пораз на претседателските избори годинава.

За прв пат имаме постапки за амнестија кои не се водат по службена должност (ex officio), туку по приватна иницијатива на засегнатите странки (ex privata).

повеќе

Причината за загриженост не е дали ЕУ успева да создаде функционални и стабилни земји или не, туку тоа што ангажманот на ЕУ во регионот води кон губење на кредибилитетот на Унијата како меѓународен актер и кон неуспех на нејзината Заедничка надворешна и безбедносна политика.

повеќе

Зошто егзистирањето на Северна Македонија „во духот на Преспанскиот договор“ ќе значи фактичко постоење на една орвеловска држава?

повеќе