СДСМ: Мицкоски да одговори која била целта на посетите на Белград и Будимпешта, пред бегството на Груевски

ВМРО-ДПМНЕ е првата партија во Европа со почесен претседател - криминалец во бегство, Мицкоски да одговори за средбата со Груевски и посетите на Белград и Будимпешта, велат од СДСМ во соопштението до јавноста.

„ВМРО-ДПМНЕ е првата партија во Европа со почесен претседател - криминалец во бегство. Наместо да се крие зад социјалните мрежи и зад конфузните реакции, Мицкоски мора да одговори пред граѓаните:

Која била целта на посетите на Мицкоски на Белград и Будимпешта, пред бегството на Груевски?

Со кого се среќавал и што правел?

Дали токму тие посети имаат врска со планот за бегство на криминалецот Груевски?

Дали разговорите со Груевски за „личните моменти“ „неговата иднина“ и „заедничката тема“,како што вели Мицкоски во едно интервју всушност се всушност разговори за бегството на Груевски?

Одбраната на криминалот на Никола Груевски како и избегнувањето на одговорите на овие прашања, ги засилуваат сомнежите. Дали антизападното раководство на ВМРО-ДПМНЕ и пионот Мицкоски се пворзани со бегство на Груевски?

Преку отворените истраги за бегството на криминалецот Груевски, сите соучесници мора да бидат пронајдени и соодветно санкционирани“, се вели во соопштението на СДСМ.

Во изминатите 24 години откако Македонија и САД воспоставија официјални дипломатски односи, македонско-американските трговски врски растат бавно, но сигурно.

повеќе

Оваа појава почнува да претставува сериозна закана за учениците, но и грижа за родителите и наставниците.

повеќе

Пробацијата претставува клучна новина во реформата на нашиот пенитенцијарен и казненоправен систем и приоритетна цел на владината политика.

повеќе