СООПШТЕНИЕ

СДСМ: Груевски беше подготвен да даде сè и да направи сè само за да ја сочува својата фотелја

Разговорите во Брисел завршија без договор за разврска на политичката криза во Македонија по пат на преговори. Не е задоволен условот за суштинското прашање околу отворањето преговори, организирање влада што нема да ја предводи Никола Груевски, вели СДСМ во соопштението до медиумите.

Неразумно и нелогично е креаторот на политичката криза, Никола Груевски, да остане да раководи со владата што треба да ги организира и да ги спроведе предвремените парламентарни избори.

Груевски беше подготвен да даде сè и да направи сè само за да ја сочува својата фотелја, вели партијата.

Претседателот Заев и делегацијата на СДСМ останаа доследни на принципиелната позиција, што е став и на граѓаните на Република Македонија.

Нема пазарење со слободата и демократските вредности што ги заслужуваат граѓаните на Македонија, како и нивните сограѓани од Европа.

Никола Груевски мора да се повлече, истакнува партијата во соопштението. 

Tреба да ја прифатиме технологијата, наместо да се плашиме од неа, а и игрите се дел од тој процес. 

повеќе

Moжно ли е стотици кандидати за градоначалници три недели да ветуваат, а никој да не каже од каде средства за таа намена т.е. никој да не го спомене зборот децентрализација кој претставува клуч за било какво ветување?

повеќе

Капиталното дело на Танас Вражиновски „Македонска народна митологија“, упатува на потребата нашата наука постојано да се враќа на извориштата на македонската култура и писменост, создавани од светите браќа Кирил и Методиј и од нивните ученици и следбеници, светите Климент и Наум Охридски. 

повеќе