СДСМ го осудува нападот врз Љупчо Палевски, бара да се најдат сторителите

СДСМ остро го осудува физичкиот напад врз Љупчо Палевски од движењето Трета.

„Во модерно, демократско општество, недозволиво е какво било насилство врз кој било поединец.

 Очекуваме надлежните институции брзо да го расветлат случајот, да ги пронајдат сторителите и тие да бидат соодветно санкционирани.

 Времето на неказнивост на насилството одамна заврши, сега е време на одговорност и секој што сторил насилство ќе се соочи со законите и правдата“, истакнуваат од СДСМ.


Во Македонија само 1% од младите професионално се занимаваат со спорт, 7% спортуваат аматерски, додека 42% спортуваат рекреативно или практикуваат физичка активност во вид на хоби и рекреација.

повеќе

Нашето законодавство дава поголема важност на едно парче хартија отколку на вистинската состојба на терен.

повеќе

Еве што знаат мнозинството Македонци и Бугари родени до 1980 година.

повеќе