СДСМ: Ефикасноста на институциите дава резултати

Ефикасноста на институциите дава резултати, трикратно е зголемено спречувањето на криумчарење мигранти, велат од владеачката партија СДСМ.

„Посветеноста на институциите во борбата против криумчарење мигранти дава резултати. Според официјалните податоци, во 2018 година, трикратно е зголемено спречувањето на криумчарење мигранти во земјата. Националната агенција за спречување на криумчарење мигранти и трговија со луѓе формирана од Министерството за внатрешни работи и Јавното обвинителство дава реални резултати. Институциите се трипати подобри и поефикасни во спречувањето на криумчарењето и трговијата со луѓе. МВР со своето ефикасно и професионално делување, покажува како се работи во интерес на граѓаните“, истакнуваат од СДСМ.

Демонизирањето на Исламот и неговото постојано поврзување со тероризмот е загрижувачка појава во светот, а и на Балканот.

повеќе

Последните искричења во меѓународниот поредок ја прават нејасна агендата за евроатлантски интеграции на регионот која претставува неопходен услов за долгорочна стабилност на Западен Балкан.

повеќе

Очигледно во градењето на македонското општество заборавивме да ја промовираме правдата како негова примарна цел.

повеќе