Локални избори

СДСМ: Ако Данела лаже за бугарското државјанство, не може ниту да се замисли што сѐ друго крие и лаже

Ако Данела лаже и го крие нејзиното бугарско државјанство, не може ниту да се замисли што сѐ друго крие и лаже, реагираат од СДСМ и додаваат дека вчера граѓаните сведочеа на нови докази поврзани со овој скандал, со овој сплет на лаги на Арсовска.

„Данела Арсовска ги лаже граѓаните. Нејзиниот обид да креира лажна слика околу себе пропадна. Не е важно како Данела, кандидатката на Груевски се чувствува, Северна Македонија е татковина за сите. Ваквиот неискрениот и нечесен пристап на Данела Арсовска кон граѓаните е проблем. Ако Данела лаже и го крие нејзиното бугарско државјанство, не може ниту да се замисли што се друго крие и лаже. Вчера граѓаните сведочеа на нови докази поврзани со овој скандал, со овој сплет на лаги на Арсовска. Не само Арсовска, туку целото нејзино семејство поседува бугарско државјанство. И нејзиниот сопруг, Ангел Арсовски има Удостоверение издадено во 2010 година, но и бугарска лична карта како и Данела. Валидноста на објавените документи лесно се потврдува преку официјалната интернет страница на Министерство за внатрешни работи на Република Бугарија. Данела Арсовска со лаги ја започна кандидатурата, со лаги тераше кампања, со лаги ја завршува“, се вели во реакцијата на СДСМ. 

Од партијата додаваат дека Данела се обидела да ги излаже скопјани со наводна независност, кога сите имаа можност да видат дека целото режимско ВМРО-ДПМНЕ стои зад неа.

„Лагите кои ги пласираше пред граѓаните кандидатката на ВМРО-ДПМНЕ отвораат многу сериозни прашања. Очигледно е дека Арсовска е зависна од други држави, за мотиви и намери кои таа лично треба да им ги соопшти на граѓаните. Кандидатката на ВМРО-ДПМНЕ е иста како и нејзината партија. Затоа, во недела на 31 октомври да се обединиме и да гласаме за напредокот, за број 12, за Петре Шилегов“, завршуваат од партијата.

Македонскиот народ мора да ја заштити автокефалноста на својата Македонска православна црква - Охридска архиепископија, како еден од носечките елементи на неговиот идентитет, од сите загрозувања од Фанар, од СПЦ и другите меѓународни црковни и други чинители. Време е за нов Македонски црковно-народен собир, како во 1945 година.

повеќе

Сите политичари и безмалку сите новинари во Македонија, се со став дека нема или поточно не е можен план Б во преговарањето за влез во ЕУ со Бугарија.

повеќе

(Насловот е на турски со причина, во превод, „писмо или револвер“.)

повеќе