Реакција

Русија разгледува реципрочни мерки откако Македонија протера нејзин дипломат

Од Амбасадата на Руската Федерација во Скопје потврдуваат дека македонските власти прогласиле вработен во амбасадата за персона нон грата. Во изјавата за МКД.мк од руската амбасада само велат дека Русија разгледува преземање реципрочни мерки. 

Македонското Министерство за надворешни работи денеска соопшти дека согласно со член 9 од Виенската конвенција за дипломатски односи, одлучило да прогласи еден дипломат на Амбасадата на Руската Федерација за непожелна личност во земјава.

Законот за високо образование јасно и прецизно ја пропишува постапката за избор во наставно-научни и соработнички звања на високообразовните институции во нашата држава-Македонија.

повеќе

На три месеци пред избори, Владата носи закони и уредби со катастрофални последици по граѓаните, што е просто неверојатно.

повеќе

ДУИ, која по конфликтот го вееше албанското црвено - црно знаме, потоа синото, на следните избори ќе го вее зеленото.

повеќе