Русија го призна новото име Република Северна Македонија

Русија официјално ја призна Република Македонија под новото име Република Северна Македонија, соопшти руското Министерство за надворешни работи. 

„На 19 февруари 2019 година Руската амбасада во Скопје доби нота од Министерството за надворешни работи на Република Македонија со која се известува за промената на официјалното име на оваа држава во република Северна Македонија”, стои во соопштението од руското МНР. 

Во него се додава дека „Руската Федерација ја признава оваа држава под новото име Република Северна Македонија”. 

 

Рециклирањето можеби ни се чини како спас за природата, но најчесто е спасение само за нашата (валкана) совест.

повеќе

Културата на победништво од нашите епски и херојски денови тотално ги уназади овие општества во 20 век, вели Миљенко Јерговиќ во интервју за Бука.

повеќе

Запрашајте се, о, вие, бездарници анационални што направивте!

повеќе