„Метла“ во владејачката партија

Разрешено речиси целото раководство на СДСМ, сите потпретседатели, секретари...

Шесте потпретседатели на СДСМ се разрешени, заедно со генералниот секретар, дознаваме од извори на партијата. Вечерва во тек е седница на Централниот одбор на Социјалдемократскиот сојуз.

На местото на Александар Кирацовски за нов генерален секретар на СДСМ бил предложен Љупчо Николовски, актуелниот министер за земјоделство.

Досегашни потпретседатели на партијата беа Фросина Ременски, Мухамед Зекири, Петре Шилегов, Дамјан Манчевски, Оливер Спасовски и Благој Бочварски.

Најголемиот предизвик на секоја земја е развојот и одржувањето на здрава популација.

повеќе

Албанија и Северна Македонија уште ќе чекаат, една година откако блокот рече дека имаат шанси за разговори за членство, вели Политико.

повеќе

Ништо не ме научи повеќе за моите родители, а и за мене, од храната што тие ја обожаваа откако избегаа од Босна.

повеќе