Разрешен директорот на Комунална хигиена, неговиот брат вчера со пиштол се појави пред демонстрантите

Град Скопје соопшти дека Зуди Енузи е разрешен од позицијата вршител на должноста директор на јавното претпријатие Комунална хигиена.

Оваа одлука на градоначалничката Данела Арсовска е донесена по вчерашната информација дека неговиот брат Цуфи Кока е лицето од фотографијата кое е со пиштол на плоштадот Скендер Бег за време на протестите.

„Градот Скопје како град на соживот и солидарност не смее да биде центар на насилство и пресметки со огнено оружје и креирање меѓуетнички тензии меѓу нашите сограѓани. Политиката зема замав и во ниту еден случај не смее да влијае на професионалноста на водењето на институциите. И покрај одличното и професионално менаџирање со јавното претпријатие Комунална хигиена од страна на Зуди Енузи, сепак мојот етички кодекс не дозволува тој да продолжи да раководи со претпријатието. Затоа истиот е разрешен од позицијата вршител на должност“, се вели во соопштението од кабинетот на градоначалничката на Скопје.

Војната во Украина ја разоткри вистината за Русија, но и вистината за Европа. 

повеќе

Несанкционирањето на овој говор доведува до повторување, ширење и злоупотреба на овие аномалии како еден вид „нормализиран“ начин во политичката борба против поединци и групи со различни мислења.

повеќе

Потписниците на нотарските изјави дека нема да гласаат за измените на Уставот се подложни на промени за материјално благо.

 

повеќе