ПО ИЗЛЕГУВАЊЕТО ОД СЈО

Рангелова: Ниту сум пополнувала, ниту сум уплаќала уплатници за донации за ВМРО-ДПМНЕ (ВИДЕО)

„Осомничена сум за организирање на група за пополнување на уплатници во 2010 година за донирање на средства“, изјави пратеничката на ВМРО-ДПМНЕ, Даниела Рангелова по излегувањето од Специјалното јавно обвинителство. 

Рангелова во СЈО се задржа триесетина минути и по излегувањето рече дека побарала побарала увид во доказите и ѝ било кажано дека ќе ѝ бидат доставени. Таа демантираше дека била вклучена во организирање уплати на донации за партијата.

„ Во општинскиот комитет Центар јас во 2010 година немам никаква функција и не сум пополнувала, ниту уплаќала уплатници, ниту пак сум била организатор на некаква група.

Истрагата ќе продолжи и ќе почекаме да заврши постапката“, изјави Рангелова.  

Таа беше повикана на распит во врска со истрагата за случајот „Талир“. 

 

                                                                                                                     К.Д.

Овде нема такво нешто. Има некои чинители што се занимаваат со испишување црвени линии. Не им значи ништо фактот што токму под ова гесло е овозможен најдолготрајниот мир на европскиот континент.

повеќе

Србија продолжува да го негира минатото, при што нејзините политички елити ја користат резолуцијата за да ѝ се спротивстават на Црна Гора и истовремено се надеваат дека овој потег ќе им донесе поголема популарност дома.

повеќе

„И, ако милееме ние за својата Татковина, ако во нас има барем капка македонска крв, ако во нас останала искра благороден патриотизам, овојпат треба да се впрегнеме, за да понесеме дел од тежината на едно дело и од жестокото величие на една епоха“.

повеќе