Собрание

Прва надзорна посета на пратеници на Агенцијата за разузнавање

Членовите на собраниската Комисија за надзор над работата на Агенцијата за национална безбедност и на Агенцијата за разузнавање денеска ќе остварат надзорна посета во просториите на Агенцијата за разузнавање.

Ова е прва посета на Агенцијата за разузнавање на пратениците од оваа Комисија. 

Што правите министерке, кога ќе посетите еден приватен или државен иниверзитет за да видите што навистина се случува.

повеќе

Узурпацијата на јавниот простор како камен за сопнување на граѓанскиот активизам.

повеќе

Паузата во борбата против коронавирусот, бизнисот ја користи за свое преструктуирање и за непосредни контакти со компаниите кои беа запоставени во изминатиот период.

повеќе