Приведени четири лица на протестот пред Собранието

Полицијата приведе четири лица кои фрлале со камења и тврди предмети кон собраниската зграда за време на денешниот протест пред Собранието против францускиот предлог.

Протестот почна точно напладне, а сега пред Собранието има помала група на граѓани, но видно е зголемено полициско обезбедување.

На протестот учесниците се појавија со транспарентите „Македонци уште се борат за своите правдини", „Слободна ја сакаме, не сакаме протекторати", „Стоп за бугаризација", а дел од нив незадоволството го искажаа преку свирежи и фрлање со јајца, камења и тврди предмети кон Собранието. 

Ќутејќи - банализирамо. Банализирајќи - нормализирамо. Нормализирајќи - дозвољуемо пред очи да ни се повампируа фашизмот и нацизмот.

повеќе

Самата идеја на странските директни инвестиции е да донесе нови вработувања со повисоки плати кои треба да ги исплаќа странскиот инвеститор.

повеќе

Треба да се размисли за тоа дека сите предлози и промени кои доаѓаат од Брисел, не можат ефикасно да се применат и во Македонија и да се дејствува во правец на благосостојба на граѓаните, а не само на профитите.

повеќе